Thursday, 3 April 2014

Bella Beautista Skincare Terbukti Berkesan !!

Dulu tahun 2011 kulit ai sangat kusam dan gelap sehingga la ai mencuba satu produk skin care called 'Aura Maya'. Product ni ai cube after tgok muke kawan skolah lama kat FB. Cerah mukanya, dulu zaman skolah gelap jugak. Bila tanya die kenalkan la Aura Maya ni. Dan tanpa berlengan ai cuba la, dan alhamdullillah memang berkesan. Dua tahun jugak la setia dengan Aura Maya ni, sampai satu masa tu Aura Maya tukar New Formula. Formula lama da xde. Cuba pakai New Formula ni, rasa mcm x best je, x sesuai dengan muke sbb teksture krim siang dan malam nye lain. Tak best !

So, lps tu mula la tukar2 product nak mencari yg sesuai. Dalam 5 6 bulan jugak la pakai product macam2 tukar yang tu yang ni. Disebabkan itu kulit ai jadi cam kusam n berjerawat (yelah asik tukar2 product je, x dan abis tukar yg lain. Huk3). Hingga akhirnya my sis kenalkan this BELLA BEAUTISTA ni kt ai. Katenye tekstur krim siang n malam sama dgn Aura Maya ! So, dengan semangat ai try jugak product ni. Alhamdulillah kesannya sama mcm Aura Maya. Happy n seronok rasa, sbb keyakinan diri muncul kembali !! Hehehe..

Okay, basically BELLA BEAUTISTA ni ada 3 jenis set.

1. Set Jerawat

Harga: RM 100 (sm)/ RMv110 (ss)

Set Jerawat ni mengandungi:
*1 Krim Siang (10g)
*1 Krim Malam (10g)
*2 Green Bar (40g)

Set ini sesuai untuk ??

1- Lelaki / perempuan yg ada masalah jerawat yg kronik/serius
(P/S: Kronik di sini bermaksud jerawat yg berdarah/ yg ada nanah yg tumbuh byk di muka dan susah nak hilang & kerap tumbuh)

2- Sgt disyorkan utk remaja belasan tahun hingga golongan awal 20an. (Umur dlm lingkungan belasan hingga awal 20an mengalami hormon yg tak stabil, selalu berubah hormon dan mgkin juga stress (kerja / study) mengakibatkan jerawat byk tumbuh di muka)

3- Lelaki / perempuan yg berkulit sensitif & berminyak

Macam mana Set Jerawat mampu selesaikan masalah jerawat?

- Ia diperkaya dgn tea- tree oil bg hapuskan bakteria punca jerawat
- Kecutkan jerawat baru
- Membuang minyak berlebihan, kotoran & sel kulit mati TANPA KERINGKAN KULIT
- Kecilkan pori- pori kulit. (P/S: Minyak berlebihan akan berkumpul dlm pori- pori kulit yg terbuka luas dan boleh menyebabkan pori- pori tersumbat. Bila pori- pori tersumbat, maka dengan gembiranya jerawat tumbuh kat muka korang!)

Selepas pemakaian: Kulit terasa lebih bersih, cerah & bebas bakteria.


2. Set Normal/ Jeragat

Harga: RM 100 (sm) / RM 110 (ss)

Set Jerawat ni mengandungi:
*1 Krim Siang (10g)
*1 Krim Malam (10g)
*2 Yellow Bar (40g)

Dilihamkan drpd pati buah- buahan tempatan utk:
- Melindungi kulit drpd sinaran UV
- Cerahkan kulit & tutup cela wajah
- Hasilkan sel kulit baru yg sihat & cantik
- Menjadikan kulit korg lebih segar & berseri sepanjang hari
- Bagi yg suka pakai mekap, ia menjadikan solekan tahan lebih lama & kulit cantik secara semulajadi.
(So, dah tak perlukan foundation yg mhl2 lagi!)
Selepas pemakaian: Kulit terasa lebih lembut, licin & anjal serta- merta.

Untuk masalah kulit:
1- Jeragat
2- Kulit Kering
3- Tona Kulit Tak Sekata
4- Tanda- tanda Penuaan
** Juga sesuai untuk Kulit Normal tanpa sebarang masalah.

Siapa patut pakai Set Normal/ Jeragat?
1- Lelaki / perempuan yg mempunyai masalah jeragat.
2- Lelaki/ perempuan yang berkulit normal tapi nak kulit lebih bersih, sihat & jadi lebih cantik.
3- Yang ada masalah blackhead/ whitehead, kulit kusam, tona kulit tak sekata.


3. Set Kombinasi

Harga: RM 100 (sm) / RM 110 (ss)

Set Jerawat ni mengandungi:
*1 Krim Siang (10g)
*1 Krim Malam (10g)
*1 Green Bar (40g)
*1 Yellow Bar (40g)

Untuk masalah kulit:
1- Jerawat Pasir
2- Jerawat yang Tidak Kronik Tapi Berterusan Ada
3- Kadang- kadang Berminyak

Haa ni la jenis2 nye. Kulit saya jenis yang x berjerawat sangat, just gelap and kusam je. Tapi ai lebih selesa dengan Set Jerawat. Bukan ape, ai sangat suka and da terbiasa dengan sabun hijau. Dulu pakai aura maya pon ai amik set sabun hijau ! ^^.

And Fyi, ai suke pakai product mcm ni sebab step nye sangat simple. Yelah ai ni jenis yang malas nk toner mosturise bagai tu. Hahaha. 

Cara Pemakaian Bella Beautista Skincare:
Note: Untuk set Kombinasi, Yellow Bar (Siang), Green Bar (Malam)

-Pagi-
1. Cuci muka dengan sabun. Urut perlahan dalam 30 saat. Bilas bersih.
2. Lap muka tapi jangan terlalu kering. Masa muka lembab, apply AM cream. Sapu nipis dan ratakan.
3. Tunggu 3-5 minit, baru apply bedak

-Malam-
1. Cuci muka dengan sabun. Urut perlahan dalam 30 saat. Bilas bersih.
2. Lap muka tapi jangan terlalu kering. Masa muka lembab, apply AM cream. Sapu nipis dan ratakan.

Satu set ni boleh tahan sebulan setengah hingga 2bulan, bergantung kepada cara penggunaan anda.

Kalau berminat boleh SMS/Whatsapp saya ^^
0135045418 (wawa)


No comments:

Post a Comment